12.,13.06.2015 – Výlet do Boskovic a nocování předškoláčků v mš

A je tu konec školního roku… a budeme se loučit s dětmi, které odcházejí do 1. třídy základní školy. S paní učitelkou Leničkou jsme si pro ně připravily přespání v mš s výletem do Boskovic na hrad. Již od rána vládla radostná nálada a třída oranžového sluníčka se plnila spacími pytli, baterkami, batůžky atd.

Ve 12 hodin jsme s dětmi odjely vlakem do Letovic. V Letovicích se děti občerstvily vynikající zmrzlinou a nezapomněly nakrmit hladové kačenky a kačery na řece Svitavě. Potom jsme všichni spokojení odjeli autobusem do Boskovic.

V Boskovicích na náměstí jsme vyzkoušeli všechny osvěžující kašny a fontánky. A hurá na hrad! Zde jsme prošli veškerá sklepení, různá zákoutí, vyhlídky a popraviště. Vše rychle uteklo a na zpáteční cestě z hradu jsme se stavili v cukrárně na další výbornou zmrzlinu. Příjemně unavení jsme se vrátili opět autobusem a vlakem do školky.

Zde jsme se pořádně najedli připravené bašty od Jarušky a Janičky. S paní učitelkou jsme byly na omylu, když jsme si myslely, že děti budou unavené. Po jídle děti získaly novou energii, skákaly, výskaly, hrály si a těšily se na táborový oheň.

Pak přijel pan učitel Milan s velikým melounem, na kterém jsme si smlsli, a s dětmi postavil ohniště z kamenů a pagodu. Slavnostně byl oheň zapálen a nastal zpěv s doprovodem kytary a různých bicích i melodických nástrojů. Děti i dospělí si opekli a zbaštili špekáčky, limo teklo proudem, a všichni byli šťastní.

Nastal večer, v mš paní učitelka Lenička rozsvítila lampióny, děti si baterkami svítily obrazce na strop a nakonec jim paní ředitelka přečetla od Lucinky Schusterové pohádku O Popelce. Většina z nich už konec neslyšela…

Noc proběhla nejklidněji za 16 let. Některé děti spaly až do 7:30 hodin. Snídani podávala paní ředitelka na přání všech zúčastněných i do postele.

PS: Děkuji všem zaměstnancům za pomoc při přípravě a uskutečnění této skvělé akce!

Ludmila Lujková

Příspěvek byl publikován v rubrice Akce školičky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.