18.06.2015 – PASOVÁNÍ DO ŘÁDU ŠKOLÁKŮ

Tak jak to každým rokem bývá, koncem školního roku je čas na Pasování předškoláků do Řádu školáků. Tentokrát se tato velká událost konala ve čtvrtek 18. 6. 2015 od 14.30hod.

Všichni předškoláci se na tuto událost těšili, poctivě cvičili, aby se předvedli před všemi svými blízkými. Když děti vstoupily do třídy, nezapomněly pozdravit a posadily se na připravené lavičky. Všechny přítomné přivítala paní ředitelka Liduška Lujková, která sdělila všem rodičům a přítomným potřebné informace. Poté předala slovo paní královně – tř. učitelce Leničce. Paní královna všechny přivítala a seznámila děti s připravenými úkoly. První úkol byl, aby se představili a řekli, kde bydlí. Pak si zazpívali píseň: „Znělka“. Dalším úkolem bylo, zda znají roční období. Předškoláci neváhali ani chviličku a zazpívali píseň: „Jaro, léto, podzim, zima“ s doprovodem klavíru, ale to nebylo vše, ještě krásně zarecitovali báseň: „Měsíce“. Také si vyzkoušely správnou výslovnost při logopedii. Také si vyhráli s připravenými nakreslenými postavami, které měli obléknout do barevných košil a kalhot s geometrickými tvary. Ale i tento úkol byl pro všechny hračkou. Ještě si předškoláci zazpívali písně s panem učitelem Milanem Haklem: „Prázdniny“.

Všechny úkoly byly splněny, a pro paní královnu to bylo znamení k pasování. Všichni byli postupně pasováni na Školáky – obdrželi šerpu, blahopřání, knihu, pamětní list, sladké srdíčko a záložku. A velké občerstvení se šampusem na velkou oslavu.

Pasování se všem líbilo, ještě jednou všem školákům blahopřejeme a přejeme mnoho úspěchů ve škole a SAMÉ JEDNIČKY.

Jarmila Homolková

Příspěvek byl publikován v rubrice Akce školičky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.